Occhio – Az első 20 év

Occhio – Az első 20 év

A tökéletes világítás felfedezésének vágya hívta életre az Occhiot – azt a moduláris világítástechnikai rendszert, ami egyszerre képviseli a tökéletes minimalista designt, elégíti ki a funkciót és a használat örömének páratlan élményével ajándékozza meg tulajdonosait.

Kövesd végig velünk az Occhio első 20 évének történetét!

 

1999 | Puro

A tökéletes világítás kutatása az első átfogó, otthoni és közösségi terekben is alkalmazható világítástechnikai rendszer, a Puro születéséhez vezetett.

» Wherever I looked, I found many good, individual solutions – but no systems that were consistent in both design and function. So I set to work.«

Axel Meise, a Puro tervezője

2004 | Sento

A Sento megalkotásakor Axel Meise és csapata még nagyobbat álmodtak. A Sento az első rendszer cserélhető világítási effektekkel, és különböző szín opciókkal. A Cserélhető lencsékkel és színes filterekkel elképesztő hatásokat érhetünk el.

2008 | Divo

A Sento sikeréből inspirálódva az Occhio tovább szélesítette az alkalmazási lehetőségeket, és létrehozta az első dekoratív technikai világítási rendszert a Divoval.

A cserélhető alumínium reflektoroknak köszönhetően a világítás hatása is variábilissá vált.

 

2009 – 2012 | From evolution to revolution

Egy forradalom kirobbanásának feltétele valamiféle rendkívüli esemény. Az Occhio esetében az egyik a Led elsöprő ereje, a másik pedig az izzólámpák betiltása volt. Az Occhio azonban ezek után sem a versenyre, hanem a minőségi világítás etalonjára, a napfényre koncentrált, tartva magát a már elismert színvonalhoz.

Minden a Piùval és a Smart Source-cal kezdődött, ahol is a vásárló választhatott a halogén és a Led fények között.

Később az Occhio saját kezébe vette az elektronikai fejlesztéseket is, és bemutatták az Io-t, a mozdulatokkal vezérelhető moduláris világítási rendszert, mely új fejezetet nyitott a fénnyel való interakció történetében.

2014 | Sento LED

A változás kora:  A Sento Halogent Sento Led Systemre cserélték, és új irányítási metódusokkal ruházták fel.
A Két LED biztosítja a szeparáltan irányítható felfelé és lefelé irányuló fényt.

2016 | The universe of light

2017 | Mito – the myth of light

2017-ben mutatták be a nagyközönségnek a gyűrű formájú Mito világítási rendszert, mely a színhőmérséklet módosításának lehetősége mellett, egyedi, még tisztább felhasználói élményt nyújtó touchless controll-lal lepte meg használóit.

2018 | a new culture of light

A Fény új kultúrájának megalkotása vált az Occhio missziójává. Eddig példátlan fény élményt varázsolni az emberek otthonába, munkakörnyezetébe és így növelni a hétköznapi élet minőségét.

Az Occhio a magas szintű design, a minőségi fény, és a „használat örömének” ötvözésével egy új életstílust eredményez.

2019 – X | New horizons

2019-ben az Occhio megnyitotta első üzletét Guangzhou-ban, Kínában. Ez volt az első mérföldkő a páratlan technológia terjesztésének új stratégiájában, melyet további üzletek követtek Mumbaii-ban, Párizsban, Singapore-ban, és Taiwanban.

A Sito szériával az Occhio először merészkedett kültérre, a zárt falakon kívül is biztosítva felhasználóinak az egyedi fény élményét.